Hemelvaartsdag

Vandaag hemelvaartsdag, een christelijke feestdag die in Nederland vooral een fietsdag is, maar de Indonesische christenen vieren het feest met groot enthousiasme. We gingen vanmorgen naar de Manunggal-kerk, de gemeente waarvan we van 1981-1989 lid waren. Het was een hartelijk weerzien met veel oude bekenden. Bijzonder was dat de viering ook in het teken stond van de “Dag van de kinderen”. Er waren de hele week activiteiten voor de kinderen van de zondagsschool, met allerlei wedstrijden: voorlezen uit de bijbel, bijbelquiz, zanggroepen, opzeggen van het Onze Vader, knutsels maken. (Bijbel voorlees wedstriden zijn in IndonesiĆ«, populair in navolging van de Koran-reciteerwedstrijden van de moslims)

De winnaar van het opzeggen van het Onze Vader
Een koor van alle predikanten en andere ambtsdragers
Viering van hemelvaart en dag van get kind van de GPID. Thema: laat je licht schijnen en wees een zegen
Klazien overhandigt een prijs aan een zondagsschoolleidster

Geef een reactie